Historie

09-08-1991 ‘Ritmico Especial’

Wij zijn in de feestweek van ’91 na het vuurwerk op vrijdagavond begonnen met een optreden van de salsa-caribeanband ‘Ritmico Especial’. De band was zoals verwacht zwoel en swingend. Een feestelijk lint van gekleurde lampjes in combinatie met een vakkundig, door zeil en palen afgebakend terras in de nabijheid van de SDOB-kantine, deed de omgeving vrolijk oplichten tegen de donkere en broeierige avondhemel. De band deed de temperatuur binnen oplopen tot ongekende hoogten. Het enthausiaste publiek (330 personen) boezemde vertrouwen in bij de Broekpop-organisatie en we konden dan ook terugkijken op een niet te overtreffen openingsspektakel.

26-10-1991 ‘Kaas’

Eind 1991 trad de bij de Broekers en Zuiderwouders bekende rock-blues formatie ‘Kaas’ op in het Broekerhuis. Een gedurfde locatie want er was angst voor een te enthousiast publiek, dat wellicht ’t Broekerhuis in een ruïne zou veranderen. Gelukkig bleef dit bespaard. Enthousiast was een ieder zeker, ’t was bommetje vol zogezegd. In de pauzes werd zelfs het aanwezige ‘house-publiek’ vermaakt. Leon Hildesheim en Monte Visser zorgden voor de juiste hoeveelheid bpm (beats per minute).

31-12-1991 ‘Oud en Nieuw’

Broekpop organiseerde aan het begin van 1992 een disco annex nieuwjaarsreceptie. Na het verplichte vuurwerk en oliebollen eten, gezellig naar de Broekpop-nieuwjaarsviering. Wederom een nieuwe locatie. Dit keer werd het de brandweerkazerne aan de Hellingweg. Helaas niet al te druk. Wellicht te veel familieverplichtingen voor de vele dorpsgenoten of was het de onbekendheid van het dit feestje?

21-03-1993 ‘Leon and the Lions’

In het voorjaar van 1992 trad een nieuwe cover-band onder de naam ‘Leon and the Lions’ op in het Broekerhuis. Het was hartstikke vol met uitbundige muziekliefhebbers. Het repertoire was sterk blues-gericht. Zowel de band, Broekpop, Het Broekerhuis en het publiek konden (weer) terugblikken op een daverende avond/nacht.

07-08-1992 ‘Vrijdagavond na vuurwerk live muziek bij Arno’

Na ’t traditionele vuurwerk op het eilandje in het Havenrak op de vrijdagavond voorafgaand aan de Broekermarkt-dag, hadden wij in goed overleg met Arno Pilger van bar ‘de Drie Noten’ gekozen voor een iets andere aankleding van de feestweek-kroeg bij uitstek. Live muziek, overbezette taps binnen, zlef op volle toeren draaiende bierpompen buiten de kroegdeuren en een op het tandvlees lopend Drie Noten personeel. Druk dus, maar vooral gezellig. 

08-08-1992 ‘Zaterdag bar op het plein’

Op de Broekermarkt 1992 stonden de Broekpoppers zelf op het Kerkplein achter de tap, bowl en frisdranken. Een grote parasol, tafels, vriendelijke serveersters, montere en bekwame glazenspelers in combinatie met een dixieland-jazzband kenmerkte deze dag. Tot laat in de namiddag deed het vrolijke feestweekpubliek zich te goed aan de versnaperingen.

21-11-1992 ‘Hans Dulfer & Tough Tennors’

Vanaf 22:00 uur speelde de overbekende ex-Broeker het dak van het Broekerhuis af. De geluidsinstallatie maakte overuren en de temperatuur steeg naar ongekende hoogten. Hans zorgde samen met z’n maten (o.a. Dirk van de Wal (gitaar), Martin Zandtscholten (bas) en Bob Langeberg (drums) voor een knallend optreden.

06-02-1993 ‘Jungle Jive’

Een perfect optreden in het Broekerhuis van de gezette zuster van Anneke Gronloh met haar band ‘Jungle Jive’. De Broekers werden verwend met heerlijke Bebop-tonen, maar de opkomst viel toch wat tegen. Lag het misschien aan het jaargetijde? Wie zal het zeggen. Vast staat dat het een prima optreden was.

31-04-1993 ‘Koninginnedag’

Op deze koninginnedag organiseerde Broekpop’s middags in de tent op het Parkeerterrein voor de kleinere Broekpop-fans een optreden van VOF de Kunst. Dit spektakel werd aangekondigd door Aart Staartjes alias ‘meneer Aart’. ’s Avonds waren de ouderen aan de beurt met een fantastisch optreden van ‘The Raspers’. Een record aantal bezoekers maakten er een Koninginnefeest van om nooit te vergeten.

13-08-1993 ‘The Longdrinks’

Op de vrijdagavond van de feestweek werd door Broekpop na het vuurwerk in cafe ‘de Drie Noten’ een gezellige avond georganiseerd. De Volendammer-formatie ‘The Longdrinks’, bestaande uit twee oud-leden van het zeer bekende ‘Kleintje Pils’, speelden zowel het Nederlands levenslied als onvervalste blues en zorgden voor een gezellige avond. 

14-08-1993 ‘Frans terras met The Jazzdaddies’

Rond de klok van twaalf uur sierde de jazz-streetband ‘The Jazzdaddies’ de Broekermarkt op zaterdag n de feestweek op met hun dixie-land repertoire. Met een zonnetje erbij was eht goed toeven op het Kerkplein. 

02-10-1993 ‘Swingnacht’

 Broekpop organiseerde een Swingnacht met om 20:30 uur bij Arno Pilger in bar ‘de Drie Noten’ Specs Hildebrand + Living Room Band, om 22:30 uur bij Wout Herrebrugh in pannenkoekenhuis ‘De Witte Swaen’ het Wim Overgauw Quartet en om 18:00 uur bij Paul Borgmeijer in restaurant ‘Neeltje Pater’ de soft-swing formatie ‘Martijn van Waveren & Friends’. Specs Hildebrand en de Living Room Band speelde country-jazz-achtige muziek en de band bestond uit 5 Waterlandse muzikanten. Het ‘Wim Overgaauw Quartet’ bestond uit Wim Overgaauw op gitaar, Ferdinand Pover op tenor-sax, Frans van der Hoeven op bas en Bert Schreuder op slagwerk. Dit quartet is werkelijk het neusje van de zalm van de Nederlandse Jazzscene en de Witte Swaen werd dan ook van heinde en verre bezocht door ware jazz liefhebbers. Het pannenkoekenhuis zat overvol. Martijn van Waveren & Friends bestaat uit een enthousiaste groep muzikanten met Martijn van Waveren op bas, Orjan Graafmans op toesten, Gunnar Graafmans op drums, Louise Mason zang en Jurgen Volkstedt op de saxofoon. In restaurant ‘Neeltje Pater’ werd een Amerikaans 3-gangen menu geserveerd voor 50,- en kon in besloten sfeer van de muziek genoten worden. Eigenlijk bleken de locaties te klein voor het in grote getalen op komen dagende publiek. Wat goed is, trekt mensen. Al met al was het een zeer geslaagde avond.

27-06-1998 ‘Caribbean Music Night’

In navolging van het grote succes van de ‘Cajun Music Night’ in de zomer van 1997, verwende Broekpop de Broekers in de zomer van 1998 wederom met een openlucht spektakel. Vanaf 16:00 uur kon u voor muzikale en culinaire hoogstandjes terecht op het Kerkplein voor een spetterend ‘Carivisch’ evenement. Spetterend kunt u deze keer ook letterlijk opvatten. Vanaf 16:00 uur begon de regen met bakken tegelijk te stromen en stopte pas om 20:00 uur. Dit hield echter een gezellige hoeveel mensen niet om toch te komen! Toen de bui overwaaide kwam het feest echt goed los. Vele mensen (ongenveer 200) kwamen uit hun droge huisje en maakten er een onvergetelijk feest van. De swingende Zuid-Amerikaanse band ‘Tropical Surprise’ zorgde voor de muzikale omlijsting op een prachting podium. Naast de lekkere muziek srveerde Rob van Berkum van restaurant ‘Neeltje Pater’ heerlijke tropisch getinte hapjes, die natuurlijk gretig aftrek vonden. Rond twaalf uur was het mooi geweest en gingen de emensen voldaan naar huis. Het was weer een fantastisch Broekpop feest!

Deze pagina is nog ‘under construction’, binnen afzienbare tijd kunt u hier een volledig overzicht van alle door Broekpop georganiseerde evenementen vinden.